Middagsfrid

Köp din färdiga matkasse hos Middagsfrid

Först i världen med färdigplanerade matkassar

Vid det här laget så är de flesta i Sverige vana vid att många av de största kedjorna inom matvaruhandeln erbjuder hemkörning av matkassar. Ofta finns hela eller nästan hela av den fysiska butikens sortiment att välja på i en webbutik. Efter några snabba klicka så har man beställt veckans matvaror för hemkörning. Speciellt uppskattat har det blivit att beställa färdiga matkassar fyllda med utvalda råvaror för att passa vissa recept eller en speciell kosthållning. Det sistnämnda fenomenet med färdiga kassar är dessutom något som blivit populärt över stora delar av världen.

Historien bakom Middagsfrid

Men det som många inte vet om är att det var ett svenskt företag som uppfann detta koncept redan 2007. Middagsfrid, som företaget heter, startades av Kicki Theander som en följd av att hon själv var en matintresserad småbarnsmamma med svårt att få tiden att räcka till. Hon såg behovet av färdigplanerade måltider (dock fortfarande hemlagade med prima råvaror) som kunde levereras direkt till hemmet. På så sätt skulle föräldrar (och ensamstående eller par utan barn för den delen) slippa dåligt samvete över brist på inspiration och tid, med frekvent hämt- eller snabbmat som en konsekvens. Det dröjde så klart inte länge efter att idén till Middagsfrid föddes på våren 2007 tills konceptet var en enorm succé bland svenska folket.

Varför du ska välja Middagsfrid

Middagsfrids nydanande inställning till matlagning och matinköp blev snart kopierat av andra företag, och idag är konceptet spritt över hela branschen (som nämndes i ingressen). Men precis som med så mycket annat så är det ofta originalet som är bäst, och Middagsfrid fortsätter att vara det proffsigaste alternativet. En av de många fördelarna med att välja just Middagsfrid är det breda utbudet av olika matkassar som man kan välja mellan. I nuläget finns sex stycken färdiga kassar i utbudet, och förutom antalet middagar och personer som ska äta så är innehållet också anpassat för människor med olika livsstil. Exempelvis finns det en kasse för vegetarisk kost, en för barnfamiljen och en annan för den som vill ha snabblagade rätter.

Middagsfrid erbjuder hemkörning på över 300 orter i Sverige och tre dagar i veckan så kör man ut kassarna till sina kunder. Leveransen sker smidigt nog efter klockan fem på eftermiddagen, så att man efter jobbet kan ta emot sin kasse vid dörren.