Matsmart

Varje dag slängs enorma mängder bra mat på grund av stränga bäst-före-datum, felmärkningar, överproduktioner, felbeställningar och annat. Matsmart är en tjänst som arbetar för att fullt ätbar mat ska ätas och inte slängas. Idén är alltså att överskottsmat ska ätas och att det ska löna sig att välja klimatsmarta alternativ och det är därför du genom Matsmart erbjuds överskottsvaror till priser som ibland kan verka helt galet billiga!

Många är osäkra vad gäller bäst-före-datum, vilket är helt förståeligt. Sanningen är dock att många varors bäst-före-datum är väl tilltagna och varorna är oftast, så länge de har förvarats på rätt sätt, fullt goda långt efter datumet; det är ju inte direkt så att ett paket makaroner går från fullt ätligt till hälsovådligt över en natt! Matsmart säljer inte varor som är märkta med Sista förbrukningsdag istället för bäst-före-datum eftersom dessa är livsmedel som tillverkaren har bedömt kan försämras snabbt och därför bli hälsoskadliga. På Matsmart erbjuds du alltså helt riskfri och fullt ätbar mat till löjligt låga priser! Du kan beställa pasta, oliver, tandkräm, mineralvatten och mycket mer.

Anledningen till att du erbjuds varor till så pass låga priser är alltså att det rör sig om överskottsvaror samt att Matsmart köper in stora volymer, vilket ytterligare pressar priserna.

Du får välja om du vill ha din matlåda levererad hem till dörren för 99 kr per 20 kg eller till närmaste Postnord Serviceställe för 49 kr per 20 kg och normal leveranstid för tjänsten är 2-5 arbetsdagar. Om du är osäker på om Matsmart kan leverera hem till dig kan du kolla om du antingen har ett Postnord Serviceställe i närheten där du skulle kunna hämta ut din matlåda eller om du kan ta emot leveranser från Postnord direkt hem till dig. I princip alla i hela Sverige kan beställa på Matsmart! Efter att du har lagt din beställning kan du också spåra din leverans på Postnords hemsida.

Om du letar efter ett klimatsmart, enkelt och ett inte särskilt tidskrävande alternativ till dina matinköp, varför inte prova Matsmart.se?