Matbutiker online


Matbutik online Hemköp

Hemköp online

Handla mat online på Hemköp online. Här kan du fylla din varukorg med exakt det du vill handla hem precis som i en vanlig matbutik. Hemköp har hemleverans av mat i ett antal städer. Se om din stad finns med.


Till butik


Läs mer

Ica matbutik

Icas matbutik online skiljer sig åt beroende på vilken matbutik du beställer från. Ica.se har inte en butik med ett stort sortiment utan handlarna väljer själva om de ska erbjuda sina kunder att köpa mat online. Sortimentet beror därför på från vilken butik du handlar från.


Till butik


Läs mer


matbutik online mat.se

Mat.se

Mat.se är en av de största matbutikerna online med stort utbud och bra leveranstider. En av de stora aktörerna bland matbutiker online. För att se om de kan leverera till dig så räcker det med att skriva in ditt postnummer.


Till butik


Läs mer


Mathem.se

En av de första och största matbutikerna online. Här har du ett stort sortiment av varor och kan även köpa färdiga matkassar. Leverans sker oftast dagen efter. Här kan du köpa mat online.


Till butik


Läs mer


linas matkasse matbutik

Linas matkasse

Linas Matkasse är mest kända för sina matkassar men de har också en matbutik. Deras sortiment är inte det största utan är mest för att komplettera dina matkassar. Handlar du deras matkassar online är deras matbutik ett bra komplement. 


Till butik


Läs mer


handla mat online willys

Willys.se

Handla online på willys.se. Butiken har samma sortiment som i en fysisk butik och du väljer vilken butik du vill handla från. De erbjuder ännu inte hemleverans men de kan packa det åt dig och sedan hämtar du ut det i butiken.


Till butik


Läs mer

Guide – handla i matbutik online

Har du aldrig handlat mat i en butik online? Ingen fara, det är väldigt enkelt och självförklarande i de olika matbutikerna. Oavsett vilken butik du väljer kommer du du att få fylla i ditt postnummer. De ber om detta för att säkerställa att de kan leverera mat hemen hem till din dörr innan du plockar ihop en full inköpslista i butiken.
I majoriteten av butikerna kan du själv välja om du vill handla direkt eller om du vill registrera ett konto direkt. Att registrera ett konto går snabb och det finns fördelar för kommande köp av mat online. Du kan bland annat spara inköpslistor, få medlemspoäng och de kan ge dig utvalda rabatter på varor som de vet att du brukar handla och tycker om. Vill du inte registrera ett konto går det också bra och du kan direkt börja plocka ihop din matkasse online och beställa hem maten direkt till din dörr.

Leverans

Majoriteten av matbutikerna kan leverera maten redan nästa dag inom ett tidsintervall mellan 1-4 timmar. Några matbutiker erbjuder också expressleverans vilket innebär att du, oftast mot en liten avgift, kan få hem dina beställda matvaror redan samma dag. Har du köpt alkoholhaltiga produkter eller receptfria läkemedel kan chauffören kräva legitamation precis som i en vanlig matbutik. Alla matbutiker har olika avgifter för hemkörning och vissa erbjuder gratis hemleverans vid köp av mat över en viss summa. Kolla på respektive matbutiks hemsida för mer exakt information om avgifter. Många bjuder på leveransavgiften vid ditt första köp eller så kan du använda olika rabattkoder som vi lägger ut här på hemsidan.

Priser

Precis som i de fysiska butikerna skiljer sig priserna åt på olika matvaror även online. Maten kostar generellt lika mycket som i en medelstor eller stor matbutik. Att kunna sitta hemma och handlar minskar impulsköpen då du i lugn och ro kan planera dina matinköp och kan planera bättre. Risken är också mindre att du missar att få med dig allt du tänkt handla.

Den stora skillnaden mellan matbutiker online är leveransavgiften. Om du hittar en rabattkod brukar du kunna lösa att slippa leveransavgiften som ofta kostar runt 50 kronor. Handlar du mycket mat på lösvikt, exempelvis köttfärs kan priset vara olika från vad det stod att kostnaden skulle vara och den slutgiltiga summan.

Hitta rätt i butiken

Är det första gången du handlar i en butik online kommer du förmodligen känna igen dig. Standard för en bra matbutik online ska vara att kategorier är enkla att hitta och kategoriserade precis som på en vanlig stormarknad där mejeridisken, frukt och grönt, laktosfritt och andra avdelningar är enkla att hitta. Något som rekommenderas för att snabbt hitta sina varor är butikernas sökfunktion. Ofta räcker det med att skriva in några bokstäver av vad du söker, antingen varumärket eller själva produkten och du får upp flera förslag.

Något som verkligen fått fäste i takt med att butiker online har etablerat sig i Sverige är att man kan beställa hem hela recept med bara ett klick. Många butiker erbjuder tjänsten att man kan bläddra mellan spännande recept och hämta inspiration till matlagningen. Hittar man ett recept man tycker om kan man beställa hem alla nödvändiga ingredienser på bara ett klick. Lika enkelt kan man också välja bort de varorna man redan har hemma.

Vad skiljer butikerna?

Vad som däremot skiljer butikerna online är ofta en avgift för leveransen hem. Ett tips för att handla billigare är därför att leta efter rabattkoder för gratis frakt eller planera sina inköp så att man undviker den extra avgiften som ofta kostar runt femtio kronor. Handlar man varor i lösvikt, exempelvis köttfärs från charken kan priset variera beroende på den manuella vägningen av köttet. På så sätt kan kostnaden för det du får hem variera något med vad prislappen var när du betalade.

Oroa dig inte, pengarna dras först från ditt konto efter att varorna levererats och du har gett ett ok till budet.