Matkasse från Mat&Ro

Det ska vara enkelt och roligt att laga mat till din familj. Dessutom ska det inte ta för mycket tid från andra vardagssysslor. Så tänkte företaget Mat&Ro när de lanserade sina matkassar för snart 10 år sedan. Mat&Ro erbjuder välplanerade middagar och leverans av matvaror hem till dörren – allt för att göra vardagen för sina kunder enklare och roligare. Genom att handla mat online och låta någon annan planera din veckomeny sparar du tid och får dessutom prova på rätter som du annars kanske inte hade lagat.

Matkassar från Mat&Ro är fyllda med färska närproducerade råvaror. Det enda du behöver ha hemma är basvaror, såsom torkade kryddor, olja, smör, mjöl och tomatpuré. Exakt vilka basvaror som kommer att behövas meddelas veckan innan leveransen. Allt annat som krävs för en fullständig måltid finns i kassen.

Förutom matvaror innehåller varje matkasse recept med tydliga instruktioner som är enkla att följa. Recepten är skapade och provlagade av företagets egna kockar och garanterar en varierad och näringsrik kost för hela familjen. Genom att följa recepten fixar man en god hemlagad middag till sin familj på mellan 20 och 40 minuter.

Utbud

Matkassar från Mat&Ro innehåller middagar för 2, 4 eller 6 personer och finns i 8 olika varianter. Förutom en kombination av klassiska och moderna husmansrätter som finns i Familjekassen erbjuder Mat&Ro även matkassar med barnvänliga, vegetariska, flexitariska eller extra hälsosamma middagar. De flesta matkassar finns även som laktos- och glutenfria. Beroende på vilken variant man väljer räcker matkassarna till 3, 4 eller 5 middagar.

För den som vill spara lite tid finns matkassen ”Kockens förberedda låda”, där en del av middagen redan är tillagad av företagets egna kockar och bara behöver värmas upp. Allt som återstår är att tillaga de råa ingredienserna. För barnfamiljer finns ”Barnens bästa kasse”, som innehåller maträtter som är enkla och snabba att laga. De kräver ofta mindre hackande av råvaror, och det som kan ta lång tid att laga från grunden (till exempel såser) levereras färdiglagat.

För familjer som själva vill välja tillbehör till sina middagar erbjuder Mat&Ro möjlighet att köpa köttlådor som innehåller en mix av nötkött, fläskkött och fågel. På så sätt får man färskt svenskt kött av hög kvalitet som bara behöver kompletteras med ris, pasta, potatis eller annat valfritt tillbehör.

Leverans

Mat&Ro levererar sina matkassar till kunder i Syd- och Västsverige samt Stockholm med omnejd. Matkassarna levereras i kylbilar för att garantera att matvarorna håller sig färska hela vägen fram till kundens dörr. Ungefär en timme före leveransen får du ett meddelande om att bilen är på väg, och kan då följa din matkasse på en webbkarta hela vägen hem till dörren. Det finns även möjlighet att hämta din matkasse själv på ett av Mat&Ros avhämtningsställen.

Betalning

På Mat&Ro betalar du för dina matkassar antingen med faktura eller med kort. Fakturan skickas per post eller elektroniskt som en PDF-fil.

Uppsägning/ändring

Om du åker iväg på semester eller av annan anledning vill göra uppehåll i leveransen har du möjlighet att pausa din prenumeration. Vill du säga upp prenumerationen har du 10 dagars uppsägningstid.