MatHem.se – Årets Ekobutik 2018

Fokus ligger på att skapa ett fungerande koncept med utpräglat miljötänk. MatHem bidrar till att svenskodlade, ekologiska grönsaker, frukter och bär blir ännu mer tillgängliga för Sveriges konsumenter. Sortimentet består av tiotusentals produkter, cirka 20 % av dem är ekologiska. De kunder som enbart önskar ekologiska alternativ kan filtrera sökningen till att enbart gälla sådana varor. 2018 utsågs MatHem.se till ”Årets Ekobutik”.

Utbud

MatHem.se erbjuder 5 olika matkassar. Dessutom finns en stor mängd färdigrätter, catering-fat, juicekassar, cleanse-program och veckoplanerare.

MatHems Matkassar:

 • Familjekasse
  Denna kasse innehåller näringsrika och goda råvaror samt inspirerande recept beräknade för 4 personer. 3 av recepten är snabblagade och två kräver lite mer planering.
 • Familjekasse – gluten-och laktosfri
  Denna kasse bygger på samma princip som Familjekassen (ovan) men är anpassad med laktos- och glutenfria produkter och recept.
 • Ekologisk Matkasse
  Denna kasse innehåller hälsosamma och näringsrika råvaror med bland annat svenskt kött. De snabblagade och enkla recepten är framtagna av näringsterapeuten och kocken Mari Bergman, och är beräknade för 4 personer.
 • Vegetarisk Matkasse
  Denna kasse innehåller produkter som räcker till tre måltider. Recepten är beräknade för 4 personer och är både inspirerande och lättlagade. Måltiderna är baserade på smakrika grönsaker, nyttiga baljväxter samt sojaprodukter, ägg, mjölk, nötter mm.
 • Inspirationskasse
  Denna kasse är anpassad för det mindre hushållet. Den innehåller fyra inspirerande och hälsosamma recept beräknade för 2 personer. Maträtterna lagas från grunden, råvaror är näringsrika utan onödiga tillsatser och köttet är svenskt.

Övriga produkter:

Färdigrätter

Dessa rätter består bland annat av olika pastarätter, grönsakslasagne, kålpudding, Chicken Thai, Korma, fiskgratänger, bönchili med flera rätter. Laktos- och glutenfria alternativ erbjuds.

Catering

Det går bra att beställa olika storlekar på smörgåstårtor, kallskuret, sallader, räksmörgås med flera rätter. Ett laktosfritt alternativ erbjuds.

Juicekasse

Består av tre olika juicepaket för den som önskar pressa sin egen juice.

Cleanse-program

En kasse som till största delen innehåller raw food-produkter samt recept beräknade för 1 person. Under en veckas cleansing baseras måltiderna på färska och närodlade grönsaker samt frukter, bär, nötter, frön, groddar, alger, örter, juicer, raw food-bars med flera ingredienser.

Veckoplaneraren

Här går det att välja mellan förrätter, huvudrätter och efterrätter samt söka på specifika ingredienser såsom kött, fisk, grönsaker, skaldjur, pasta med flera alternativ. Med hjälp av sökfunktionen går det att få fram exakt leveranstid för ett specifikt postnummer.

Leverans

Fria hemleveranser för privatpersoner 7 dagar/vecka. Exakt leveranstid meddelas via sms.

Alla varor transporteras och levereras i kyl- och frysutrustade lastbilar, vilket innebär att råvaror behandlas på ett sätt som ger så god hållbarhet som möjligt.

I dagsläget levereras matkassar till:

Borås, Båstad, Enköping, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Hässleholm, Kristianstad, Köping, Laholm, Linköping, Lund, Malmö, Mellbystrand, Motala, Norrköping, Skummeslövsstrand, Stockholm, Söderköping, Södertälje, Uppsala, Västerås samt Ystad.

Betalning

Dessa betalningsalternativ erbjuds:

 • Bankkort
  Kreditkort som accepteras är Visa, Mastercard och American Express. Kortuppgifterna går att spara för snabbare hantering vid kommande beställningar.
 • Faktura
  Faktura skickas via e-post genom Klarna. Inbetalning ska ske inom 14 dagar. Klarna tar ut en administrationsavgift på 29 kronor.
 • Presentkort
  Det totala värdet av presentkortet nyttjas vid ett köptillfälle. Kunder som handlar med presentkort ska välja kreditkort alt. faktura som betalningsalternativ. Dock tillkommer inga extra kostnader.

Uppsägning/Ändring

Det går inte att ändra betalsätt efter det att ordern blivit bekräftad. För att ändra måste den raderas och läggas in på nytt.

Det går att radera sparade kortuppgifter i ”Min profil”. Uppgifterna kan fyllas i och sparas på nytt om så önskas.