Matkasse från Familyfood

Trenden med matkassar fortsätter att breda ut sig och allt fler väljer att handla mat online istället för att trängas i en affär, stå i köer och bära på tunga kassar. Möjligheten att få maten levererad hem till sin dörr tillsammans med instruktioner om hur man ska tillaga den är något som idag underlättar vardagen för många familjer.

Familyfood är en matkasseleverantör med fokus på närproducerade och ekologiska varor. Sedan 2007 har företaget levererat matkassar fyllda med lokala produkter och enkla recept hem till sina kunder i södra Sverige. Förutom några basvaror – såsom salt, peppar, ris, vitlök, ketchup och senap – innehåller en matkasse från Familyfood allt som behövs för att på ungefär en halvtimme tillaga en god och nyttig middag till hela familjen.

Utbud

Familyfood har matkassar som passar både små och stora familjer. Matkassarna finns för 2, 4 eller 6 personer och innehåller mellan 3 och 5 middagar. I kassarna blandas recept på kött- och fiskrätter med recept på vegetariska rätter, vilket garanterar en varierad kost för hela familjen. Den största matkassen, som innehåller 5 middagar för 6 personer, passar även mindre familjer som vill använda de extra portionerna till lunchlådor.

Förutom de vanliga kassarna har Familyfood en kasse som är anpassad för barnfamiljer och innehåller lättlagade middagar med mildare smaker samt en vegetarisk kasse och en LCHF-kasse. Den vegetariska kassen innehåller mycket mejeriprodukter, ägg, nötter, bönor, rotfrukter och såklart mycket grönsaker. I LCHF-kassen finns måltider med mycket kött, fisk och kyckling och få kolhydrater. För den som vill äta lite mer frukt erbjuder Familyfood möjlighet att köpa till en fruktpåse, som innehåller 3 kilogram ekologisk frukt.

Alla matkassar går att beställa med laktosfria mejeriprodukter till samma pris som ordinarie matkassar. Man får dock inte förvänta sig att kassen är helt laktosfri, då den fortfarande kan innehålla varor som inte är laktosfria, till exempel ost.

Leverans

Familyfood är verksamt framför allt i Småland, men levererar också till vissa orter i Östergötland, Västergötland och Öland. Matkassarna levereras varje eller varannan vecka på måndagar mellan 16:00 och 21:00. Om man bor i Växjö kan man välja att få sina matkassar på söndagar istället. Matkassarna packas från företagets eget kyllager och leveranser sker i kylda transporter för att varorna ska hålla högsta kvalitet. Chauffören lämnar matkassen utanför dörren.

De som bor eller arbetar i närheten av företagets packcentral i Gårdsby kan hämta sina matkassar där på dagtid. Eftersom kostnaden för hemleverans är inräknad i matkassepriserna får man 100 kronor i rabatt när man hämtar sin matkasse själv.

Betalning

Hos Familyfood betalar man för sina matkassar i förskott. Betalningen sker månadsvis mot faktura, som man får via mejl runt den 20:e varje månad. Det är också möjligt att betala med kort. Då sker debiteringen automatiskt varje månad.

Uppsägning/ändring

Efter att man har registrerat sig kan man själv styra sin prenumeration på Familyfoods hemsida. Där kan man enkelt ändra sin prenumeration, beställa tilläggsvaror, göra en reklamation eller avsluta prenumerationen. På hemsidan identifierar man sig med hjälp av sitt kundnummer och på så sätt slipper komma ihåg användarnamn och lösenord.