Ecovivo

Det är allmänt känt att en ekologisk livsstil har blivit mer och mer viktig. Under de senaste åren har det också blivit alltmer populärt för familjer att leva mer hållbart. Ekologiskt producerad mat är inte bara ett bra sätt att bidra till miljön, utan även viktigt för hälsan eftersom naturligt producerade produkter inte innehåller samma mängd bekämpningsmedel och inte är genmanipulerade. Att slippa gå till affären genom att handla mat online är ett bra sätt att spara tid och slippa onödig stress efter jobbet. Ecoviva erbjuder en möjlighet att kombinera det bästa av två världar genom att man kan beställa hem en ekologisk matkasse direkt till dörren. Det är inte för inte som Ecoviva har blivit Sveriges mest prisbelönta matkassar. Just nu finns dessutom ett erbjudande som ger nyblivna kunder en fruktlåda som välkomstpresent vid registrering till tjänsten.

Utbud

Hos Ecoviva finns flera olika ekologiska matkassar att välja mellan och därför kan man välja detta alternativ även om man har olika matpreferenser. Recept följer med alla matkassar så att man bäst kan använda sig av alla ingredienser som följer med i beställningen.

Den klassiska ekologiska matkassen innehåller ett varierat utbud av ingredienser som ger möjlighet att laga många spännande måltider. Detta är kanske det mest givna alternativet om man är en mångsidig ätare som vill prova nya och varierade rätter. Det finns emellertid flera andra mer specialiserade kassar för den som till exempel är vegetarian eller har allergier. Den ekologiska vegetariska matkassen innehåller även den ett varierat utbud av ingredienser men som är baserade på en lakto-ovovegetarisk kosthållning.

För den som har allergier finns även två alternativ att vända sig till. Den ekologiska gluten- och laktosfria matkassen utesluter produkter som innehåller både gluten och laktos utan att för den skull göra innehållet mindre varierande eller intressant. Det finns även ett vegetariskt alternativ för en gluten- och laktosfri kost som gör det lätt för vegetarianer med allergier eller för personer som helt enkelt vill äta en lite skonsammare kost att välja ett ekologiskt alternativ utan att behöva leta i affären eller äta ensidigt.

Den ekologiska barnvänliga matkassen vänder sig till familjer med barn som vill kunna äta ekologiskt och hållbart och värna om barnens hälsa. Den innehåller god och lättäten mat med enklare tillagning som passar perfekt för barnfamiljen.

Leverans

Ecoviva levererar just nu i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Malmö och Södertälje. Alla leveranser är klimatkompenserade med U&We. Leveranser sker på söndageftermiddagar och kvällar, och som kund får man en utsatt leveranstid per mejl så att man kan vara hemma i tid. Det går även att se leveransens gång i realtid via mobilen. Bor man på en adress som inte finns med bland de ovan angivna områdena kan man ändå gärna skriva och anmäla intresse. Ju fler intresserade som finns desto större är chansen till att leveranser kan börja ske i dessa områden.

Betalning

Matkassen beställs enkelt online genom att registrera sig som kund vid Ecoviva och priserna står tydligt utskrivna vid varje typ av matkasse. Betalningsalternativ ges vid registrering av kundkonto.